OM OSS

Totta är en glad och godhjärtad barnflicka som lever i datorskärmen tillsammans med sina vänner Räven och Fennec. De kommer alltid med nya idéer, lär ut saker och uppmuntrar barn att vara med i deras aktiviteter. Sånger, danser, bokstäver, siffror, ord, rörelser, bus… - alltid redo för något nytt att utforska och göra! Tottas Saker är en live-action-serie för förskolebarn. Det väcker barns fantasi genom pedagogiskt men ändå underhållande berättande, samt musik, att dansa- och sjunga med i.

Serien skapades 2018 av en grupp likasinnade film-, TV- och mediaproffs - föräldrar till små barn - med målet att utveckla fint och pedagogiskt skärminnehåll av högsta kvalitet på lettiska för sina barn. Idag har produktionsbolaget Ausma Media skapat mer än 160 avsnitt av Tutas lietas och har setts av lettiska barn runt om i världen.

Sen 2020 har Tuta nått ut till barn även på andra språk - Tottas Saker på svenska, Nanny Tuta på engelska, Tuta Asjad på estniska, samt en dubbad version på turkiska - Mutlu Tuta.

På svenska kan Tottas saker ses på appen Jaramba och Tottas sakers YouTube-kanal. Barn älskar det, och det gör föräldrarna också!

Marta Selecka

Marta Selecka

Marta Selecka är regissör och projektets största idégenerator med en oändlig önskan om att komma med nya, ännu bättre idéer. Till vardags är Marta journalist, tv-producent och entreprenör. Hon har studerat journalistik, skapat tv-program som Te, Ziemeļu puse, Literatūre och grundat Ausma, ett produktionsföretag för barnprogram.
Andra Doršs

Andra Doršs

Andra Doršs är regissör och filmklippare och bär ansvaret för den höga kvaliteten och den utmärkta rytmen i alla avsnitt av Tottas saker. Andra har tagit examen på Lettlands kulturakademi och arbetar dagligen filmklippare. Hon har även fått filmpriset Lielais Kristaps som årets bästa filmklippare.
Laura Polence

Laura Polence

Laura Polence är kompositör och sångerska, och har komponerat samtliga charmiga Nanny Tuta-sånger. Till vardags sjunger, komponerar och spelar Laura piano; hon är särskilt fascinerad av jazz. Laura tog dirigentexamen vid Riga Cathedral Choir School och tog sedan en kandidat- och masterexamen vid Amsterdam School of Art. Hon har tilldelats två priser i kategorin Årets bästa musikalbum för barn.
Katrine Lukins

Katrine Lukins

Katrine Millers är född och uppvuxen i Sverige, men är bosatt i Lettland sen 2016. Hon deltog i lettiska melodifestivalen 2014, 2017 och 2018, och har även släppt ett flertal egna låtar. Katrine trivs med- och har erfarenhet av att arbeta med små barn, då hon vikarierade på en förskola i Uppsala, och numera har hon även en egen liten son.